Sunday, December 13, 2009

alone

sempena tajuk aku tu...mmg aku sdg bersendirian d rumahku syurgaku ni..hehe..
my family smua balik Beaufort pegi tgk something like "pesta tamu" or yg berkenaan la..akupun xtau sgt.

bosan pula sorg2 d rumah ni..semalam ada kenduri kat uma n brg2 yg guna untuk kenduri masih banyak lagi xbersimpan kat dapur tu..aduhhh bosann..

rasa macam sekejap sgt cuti ni...dalm 2 mggu lg,aku kena balik u suda..malassssss....
last sem!!! byk keja mo d buat...thesis..aiyaaa...

2 mggu lalu..aku,santi,madi n ahcok p tgk DIGI konsert d Foo Chow Hall KK..local indie band n band from smnnjg pun ada..it was great!especially bittersweet! haha mgkn sebab aku hanya kenal bittersweet...tp yg xbest,vokalis bittersweet xdpt dtg so dganti dgn penyanyi pengganti..dia nyanyi tak sungguh2,malas2 n tak hafal lirik! sometimes,suara penonton nyanyi lagi kuat dr suara dia! hmmm.. selain bittersweet ada lagi they will kill us all, one buck short, prana, sevencollar tshirt, n pure vibracion..

smua band perform terbaik!

after KK, dorg akn perform lagi kat JB..

xbanyak gambar yg dapat ambil..walaupun berdiri kat depan2, kamera fon aku xcukup hebat.huhu..

::local band Sabah 'Donatello'::

::crowd yang gila.haha::

::sabah local band::


::One Buck Short::

::Bittersweet::

Saturday, November 7, 2009

please DON'T read this entry!

Kalau dilihat secara renungan makrifat, terdapat satu hadis Nabi Muhammad s.a.w. yang menceritakan pengalaman baginda bertemu Allah SWT di Sidratul Muntaha malam Israk Mikraj, di mana Allah SWT telah memperlihatkan kepadanya keadaan wanita yang kebanyakan mereka dihumban dalam api neraka lantaran beberapa kesalahan semasa berada di dunia.

Namun ia bukan bermakna bahawa orang lelaki terselamat daripada panas api neraka dan dimasukkan dalam syurga Allah yang penuh dengan pelbagai nikmat yang luar biasa, yang terkadang tidak tergambar oleh akal fikiran manusia semasa hidup di dunia.

Justeru, apabila kita lihat beberapa istilah dalam al-Quran, menggambarkan kepada kita bahawa orang lelaki juga tidak kurang menjadi penghuni neraka. Ini berdasarkan keterangan al-Quran seperti istilah 'Ashabun Nar' (ahli neraka), al-Kafirun, al-Fasiqun, al-Munafiqun, az-Zolimun dan juga istilah yang disebut oleh baginda Rasulullah s.a.w. seperti golongan 'dayus', peminum arak dan anak-anak derhaka.

Apa yang menarik perhatian dalam isu yang ingin dibangkitkan di sini ialah golongan dayus seperti yang ditegaskan dalam sebuah hadis baginda. Ramai daripada kalangan umat Islam hari ini tidak menyedari bahawa mereka boleh termasuk golongan yang dayus dan tempat golongan ini di akhirat tidak lain adalah neraka.

Mengapa neraka bagi golongan dayus? Golongan dayus ini sama ada seorang ayah yang membiarkan anak-anak gadis mereka keluar rumah tanpa mengenakan pakaian yang menutup aurat dengan sempurna begitu juga seorang suami yang membiarkan isterinya mendedahkan aurat seperti tidak memakai tudung kepala hingga di bawah perhiasan mereka.

Termasuklah membiarkan pembantu rumah di kalangan wanita asing yang dibiarkan tidak menutup aurat, maka suami tadi tidak berhak masuk syurga kerana membiarkan isteri dan pembantu rumahnya tidak menutup aurat seperti yang ditegaskan oleh al-Quran.

Peristiwa wanita ke neraka pada malam Mikraj

Sayidina Ali k.w. berkata: "Saya dengan Fatimah pergi menghadap Rasulullah s.a.w. Kami dapati beliau sedang menangis, lalu kami bertanya kepadanya, apakah yang menyebabkan ayahanda menangis, ya Rasulullah?"

Baginda s.a.w. menjawab: "Pada malam aku diisrak hingga ke langit, di sana aku melihat perempuan dalam keadaan amat dahsyat. Dengan sebab itu aku menangis mengenangkan azab yang diterima mereka."

Ali bertanya: "Apakah yang ayahanda lihat di sana?" Rasulullah s.a.w. menjawab: "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otak kepalanya menggelegak. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dicurah ke dalam halkumnya (tekak).

"Aku lihat perempuan yang digantung kedua-dua kakinya terikat, tangannya diikat ke ubun-ubunnya, didatangkan ular dan kala. Aku lihat perempuan yang memakan dagingnya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Aku lihat perempuan mukanya hitam dan memakan tali perutnya sendiri. "Aku lihat perempuan yang telinga pekak dan matanya buta, diisikan ke dalam peti yang diperbuat daripada api neraka, otaknya keluar daripada lubang hidung, badan bau busuk kerana penyakit kusta dan sopak.

"Aku lihat perempuan yang kepalanya seperti babi, badannya seperti himar dengan pelbagai kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, kala dan ular masuk ke kemaluannya, mulut dan pelepasnya (punggung). Malaikat memukulnya dengan corong api neraka."

Fatimah pun bertanya kepada ayahandanya: "Ayahanda yang dikasihi, beritakanlah kepada anakanda, apakah kesalahan yang dilakukan oleh perempuan itu?"

Rasulullah s.a.w. menjawab: "Fatimah, adapun perempuan tergantung rambutnya itu adalah perempuan yang tidak menutup rambut daripada bukan muhrimnya.

Thursday, November 5, 2009

Gelak Guling2~~

Sedang aku tgh menikmati minuman ni..


Tiba2 aku tak dapat tahan jari2 aku dari ketuk2 kat keyboard laptop ni coz tepat2 kul12am td…aku dengar budak floor aku wish birthday surprise kat member dia..siap siram ngan apa ntah…aku dengar bunyi air ja..dalam member dia gelak2 tu, skali yg ‘d surprise’ ni jerit..


“wey…ape ni….bukan la….bulan 12 la….”


Muahahahahahahahahahaha!!!! Kalau tak mengenangkan yang bilik aku dekat dengan tempat kejadian, dah aku bantai gelak guling2 kat luar bilik ni…kahkahkah!!


Hmmmm agak2 la klau nak tersilap pun…sampai siap siram2 lagi…buat malu je..

Tuesday, November 3, 2009

tidur...sleep...zzZZzz....

aku perlu tdur skg ni sebab jam sudah menunjukkan pukul12.49am... tapi tak dapat tidur...
minum nescafe+xsenang hati dan macam2 lagi...

haha agak skema ayat aku..(walaupun sebenarnya tidak..)

exam aku 7hb n 14hb...15hb balik sabah! YEAHH!!!

sekarang 3 nov...mksudnya aku ada 4 hari ja lagi utk study SM..
hmmm mood malas gila...rumet tercinta ku yg papernya 14hb sudah mula study skrg ni...
location dia skrg ni, atas katil...n sedang tertidur sambil notes, highlighter, pen n A4 paper sdg beselerak d katil dia...hmmm aku yg paper 7hb ni bila mo mula study..?

jwpnnya..........tanyala hati sendiri...adehh...

malam ni aku sangat byk merepek pula..macam tu la bila teda pa2 yg mo d kongsi..
yang aku tau, kul4.30 nanti aku mo harvest farm aku..hoho

Friday, October 30, 2009

separuh lega

wow sgt lega hari ni sebab baru ja habis 3rd paper...2 more to go!! yeahh..........
since exam yg bederet smuanya killer subject, aku buat keputusan xmau bukak laptop! GAGAH!!
haha..

tp ntahla..tiada hiburan while study pun,bukannya boleh dapat result ala2 'flying with colours!'
sama ja aku rasa..berumetkan rumet yang sangat rajin study membuatkan aku setiap hari kecut perut dan neves bila jawab exam! sampai rumet aku cakap, "1st time akak tgk khazie camni..tgk khazie camni buat akak cuak je.."..
adeh mak andeh pak andeh....aku cuak sebab cuak tgk kak aini (rumet tercinta) cuak!! hahahaha....

okayy...xde lawak kat sana aku nak gelak...hmmm (trus buat muka straight)

bila cerita pasal exam, hmmm....
every paper TERSANGATLAH SUSAH.....
1st, advanced accounting 2...2nd, accounting information system(AIS) 2...3rd, management accounting 3(costing)....
seperti yg smua sedia maklum (accounting student), advanced=FRS...
sangat x selera baca FRS ni..ayat yang mau difahami memerlukan dahi kita berkerut2 seribu dua ribu dulu baru paham dia punya statement...OR salah faham! hehe..
AIS pla aku rasa patut blaja dalam lab..tp U** aku ni bedasarkan case studies...hmmm...terima ja la...AND costing......carry mark jatuh teruk!

well...xpatut kenang lagi la kot...now, focus 2 paper lagi...

p/s: tapi lawak gila la td after exam costing..smua bising gila cakap2 pasal paper yg baru jawab...tiba2 pengawas peperiksaan bg "SHhhhhHHhh"...then suh kuar..haha!

Friday, October 2, 2009

take it or leave it

a CHANCE is what i mean......

Thursday, October 1, 2009

kepala pusing!

hari ni aku rasa sgtla tension, stress, tekanan dan makna yang sewaktu dengannya..
banyak sangat yang mau d fikir...
aku tau, tidak elok untuk mengeluh.. tapi aku bukan mau mengeluh, cuma mau mengomel..

pertama sekali, aku tak faham kenapa 'orang-orang' tak faham2 maksud aku. bila aku dah mintak tu, tolong la bagi. bukan aku minta hak kau pun. aku minta yang memang hak aku sendiri. kalau ko tak bagi hak aku, aku tak boleh tidur dengan selena2nya, makan dengan sekenyang2nya dan mandi dengan sebasah2nya..

TAPI bukan aku tak ikhlas bagi ko pinjam hak aku dulu, cuma sekarang aku sangat2 la memerlukan hak aku yang tidak seberapa itu.

aku sangat2 la berharap, 'orang-orang' yang aku maksudkan akan memahami yang aku sangat2 la memerlukan hak aku SAAT ini!

Tuesday, September 29, 2009

apakah??

bila aku buka ja blog ni, aku trus xtau mo taip apa... just start ketuk2 keypad laptop ni..hmmm...
aku sangatla kekeringan idea xtau mo tulis apa di sini...
sedangkan project paper akupun aku xda idea mo dicurahkan, apatah lagi di blog ni..adussss...

tolong aku...!!

next week perlu antar cadangan project paper...aku banyak xbuat lagi!!
aku ingatkan senang apabila kita mau kaitkan perakaunan masa kini dengan sistem perakaunan d zaman dahulu kala emm maksud aku, zaman sultan2 dulu..hihi..rupa2nya, pening yang amat aku dapat! aku perlu tau apa sebenarnya peranan pembesar2 dahulu kala dalam ekonomi tapi aku masih xdapat kaitkan dengan perakaunan masa kini...mungkin aku masih xjumpa apa yang aku cari sedangkan minggu depan sudah perlu dihantar...inilah akibatnya buat kerja last2 minit...

aku perlu menjejaki arkib negara, national lib, upm lib, tapi aku masih di sini tidak begerak kemana2...aku xtau apa yang aku tunggu...bahan2 itu datang kepada akukah??? ohhh tidakkk...sudah tentu tidak akan datang pada aku...

esok aku bernekad untuk menyelesaikan apa yang bertimbun di meja aku sekarang...
ada project paper, assignment strategic management, assignment management accounting, assignment accounting information systems dan assignment advanced financial accounting...fuhhh!!! tangan ku hanya dua, otak ku hanya satu...

again...inilah akibatnya buat kerja last minit....

Wednesday, September 9, 2009

~Masalah Dunia~


::me dulu2::

aku sgt la xtau nk buat apa ni...hmmm ni smua sebab aku punya badan da makin NAIK!!! mcm kena pam2 ngn pam beskal jak! aiyaaaa....sgt byk perbezaan dgn yg dulu...
muka sgt la nampak GEMUK! DAMN!!!!!!

skrg ni aku tgh try xmakan nasi n aku xsgka aku dapat tahan tak makan nasi..haha...setelah 6 hari x ber'nasi', akhirnya aku makan nasi semalam time sahur kat Kg. Baru..hmmm nothing else i can say...SATISFACTION!! makan nasi lemak yg xterasa lemaknya pun...dahla kecik gila..haha..tp nsb bek sikit je..klau x,,,,hmmmm.......................

::bila nak kurus lagi ni...::


p/s:tak makan nasi tapi x bersenam!haha....

Friday, August 28, 2009

i like~~~

Khatimah Cinta - 6ixth Sense


Oh kidung malam nyanyikan lagu

Rindu hatiku yang terpendam

Oh bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku
Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi

Sunday, August 2, 2009

~Membuang Masa~

dari last week sampai la ke hari ni...membuang masa adalah aktiviti utama kami...huhu bukan nk kata xda test,assignment or thesis yg nk d siapkan...BUT,it's all about MALAS!!
25th July 2009, setelah buat keputusan nk g makan je kat MINES,this is what happen then...

::with deela::

hhmmmm...kononnya nk pegi makan je la kan...skali singgah2 kedai,byk la pula bwk kuar dr kedai tuu...haha pompuan klau da ramai2 jalan...


::wawa ngn barang yg di shopingnya::

::after try baju,ambil gambar jap (xda keja lain)::

::lepas suda penat shoping2 (dgn kata lain,duit abis suda), ktorg melantak pla (kfc jerr)::

::niza n deela control ayu...padahal kelaparan!::

after makan, g cari pula kasut crocs...niza n wawa pusing2 cari tapi x beli punnn...huhu...deela balik2 tgk jam..hahaha dia ada meeting la kan malam tu..
bila kaki suda penat,baru ingt balik kolej..hihi...

Saturday, August 1, 2009

aku d tagged oleh RABY~~

1) kekasih saya adalah :
myself...muahahaha!!

2)saya sedang mendengar :
bunyi tv...tgh tgk MELODI...

3. saya patut :
relax.....tgh marah ngn someone skg ni...uhuhu...

4. saya suka :
TIDUR...tdo best...ihihi

5. sahabat-sahabat baik saya :
laugh with me...cry with me....

6. saya tak faham :
DIA.....hmmm hmmmm hmmmm....:-(

7. saya kehilangan :
hilang apa...???no idea pla...hihi...later i tell u all k...hik3

8. ramai yang berkata :
gadis ayu!!!!kahkahkah...(aku xtipu k...sume org slh pandang kot)

9. makna nama saya :
Noor Khaziella Ahmad??hmmm....xda maksud la kot...

10. cinta itu adalah :
menyakitkan hati kdg2...

11. di sesuatu tempat , seseorang sedang :
merindui akuuuu....=p

12. saya akan cuba :
menurunkan berat badan...huwaaa....

13. ayat SELAMANYA membawa maksud :
last.....huhu....

14. saya paling meluat apabila :
that person cakap besar...huh!agak2la nk ckp besar punn...pandang2 la org sekeliling...

15. pesta/parti adalah :
makan2...hehehe....makan sedap2 plg bahagia gk...

16. haiwan yang paling comel yang pernah anda temui ialah :
meowww........loves them!

17. peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
17yrs...miss that tym...

18. hari ini :
duk depan laptop sajorkk!!!

19. malam ini saya akan :
tdo!!!kene bersedia nk beperang ngn nyamuk...uhuk

20. esok pula saya akan :
sedih nk ckp....tp duk depan laptop lagikk!!

21. saya betul-betul inginkan :
seseorg tu memahami aku ngn lebih baik lagi...

22. ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini :
hmm....no feel pun...sama je cam biasa...

23. pusat membeli-belah atau arked permainan :
tempat memboros...haha

24. Makanan barat atau Jepun :
barat sedap...jepun xbpe nk sedap...

25. bilik yang terang atau gelap :
depends on situation....tym tdo,gelap la...

26. bestfrend ever :
yg quest no.5..hihi

27. saya nak tag :
leesa,bal,huda,nana,wawa,bern,sepul,abg wadi,jalwa

Wednesday, July 29, 2009

Influenza H1N1 a.k.a selsema babi!!!!

ni hari pertama UPM ditutup bagi mengelakkan 'penularan wabak h1n1'...cuti pertengahan semester diawalkan...29 julai-4 ogos...

time pengumuman ni dibuat semalam (28/08/09), aku tgh best2 tdo..pastu tgh mamai2 tu niza call aku suh call sape ntah akupun xingt coz that person yg mula2 skali spread the news on FB..
tgh mamai2 tu jugak la announcement d buat mengatakan UPM akan mula dikuarantin selama seminggu..memang aku trus melompat dr katil kuar g koridor g dgr ngn lbh jelas lg annc tu..
kak aini (rumet tercintaku) pun mula bising2 nak balik kampung..huhu aku hanya mampu berdiam diri je la...takkan nak balik sabah kannnn...ingat hrga tiket 5o hengget ke...huhu...

tapi yg lebih mengejutkan lagi, bila PK (pusat kesihatan UPM) kuarkan list name yg d suspek H1N1 ni, 22 students from my fac and 19 suspects of them from KMR...wow!that's my college!!!
one of them are positive h1n1 also from college!
salah sorg suspek tu kawan aku jugak...b4 pengumuman tu dbuat ptg tu,tghr tu die ada dtg bilik aku amek something...hurrmmm.....nsb bek die hnya suspek yg xberbahaya...

agak takut jugak la semalam...dahla suspeknya byk dr kolej aku..eeemmmm....sembang2 kat bilik pun ktorg beria pakai mask!lol

pape pun,aku mmg xske ngn cuti awal ni..mood study lagi kot...n da set mind nk test...
abis je cuti seminggu ni mesti huru hara la nk susun balik jadual test..assignment...thesis...adoyyyy....so much works to do!





Monday, July 27, 2009

D U R I A N

okayyy.....aku sgt suka buah durian!!! td ayu balik,bawak BANYAK buah2an la kannnn.....
rezeki sgt murah hari ni....makan kat bilik yati sambil jemput jiran sebla2...hahaha..

ayu bawak durian,rambutan,langsat ngn manggis...ayu yg bawak tp die xmakan pun....
"aku da penat petik td....korang makan laaa...", hehe ktorg apa lagi....sumbat je dlm perut....
mcm yg slalu izzatul cakap, "tolak batu,pasir,papan........sume aku makan!" haha statement nak metafora....

esok aku perlu berpuasa lagi (x abis2 lagi ganti puasa ni...huhu)...aku dah balun durian byk gle...esok jgn je bdn jd panas...ahaha...class dah la 8-2pm...terbaek la sgt jadual!!! kene bedebar2 lagi jumpa prof arfah kat clas AIS...hehe

so....aku rasa,aku patut tdo da ni...nk bgn sahur lg...huhu...^-^

Friday, July 24, 2009

melepak di bilik wawa~~~

hehe.....skrg aku melepak d bilik wawa ni....
yati mau mencari jodoh...hahaha....
di kala bosan2 ni,mmg melepak d tempat org ja la keja aku...aduyyyy....

Thursday, July 23, 2009

B O S A N ~ ~

bosan sungguh la malam ni...apasal sume geng chantz nk balik uma..................

time2 macam ni la rasa sgt bosan bila sume nk balik..nak buat assigment malas pula la kan..hahaha...

nak study,cam awal lg..(alasan...hehe)

bila bosan pun,xtau nak tulis apa kat blog ni...hmmmm hmmmm hmmm.....


Friday, May 29, 2009

last day weh...

wahh...this is my last day here in AKI...bestnyaaa...
sampai2 ja dopis ni,aku mula on laptop n then typing here...hehe semangat neh!

after ofis hour nant,ktorg sume warga AKI branch KK akn kuar berjoli!!hehe..
santi yg suppose to abis prac kemarin pn extend sampai ari ni...
dia kata,"ish!xmola aku babai  d pintu tu sorg2.." lol

papa pn,xsabar mo abiskan hari ni dgn cepat. then aku xkn stress ngn keja lg...hehe


Wednesday, May 27, 2009

new template aku

aduss...aku xtau la klau ni choice terbaik aku..tp aku still rasa mcm xbest sgt...
asalkan x menyakitkan mata sudah...hehe...

sebelum aku bleh cari yg lbh cantek,sementara tu guna yg ni ja la k...
hope u guys enjoy it...

Friday, March 27, 2009

It's Been a Long Time~~

waa...agak lama xmengupdate blog ni...
haha!!konon2 bz la ni...padahal xbz sgt pun...

yang penting skg ni,aku xsabar nk abiskan praktikal aku...
2 months to go!!!!yeah!!

bg aku,lg best stdy dr work...but,kte xselama2nya stdy kn...so aku kene trima yg 1 day nant aku akn jd seperti mereka2 yg bekerja...
dr isnin sampai jumaat,hidup hnya bekisarkan pada kerja semata2...

so,aku akn guna sebaik2nya masa stdy aku pasni (ceh!semangat je bekobar2 ni) hehe..

aku suka jd mcm ni tp aku xsuka dgn tekanan...huhu

Wednesday, February 11, 2009

Find This For Me Please!!!

aku sangat suka dengan cardigan dua ni...cantik kan...??? klau ada antara my frens yg jumpa cardigan camni,plz tell me k!! aku sangat obses dengan this cardigan!! haritu aku dah nak order yang kaler light pink ni but dah abis stok!!kecewa gilaaaaaaaa........................


and yang fancy stripes dress mcm ni pla...waaa....sungguh comel!!! if perna nampak mcm ni,let me know k...suka sangat yg ni...


so if u guys nampak kat mana2 this clothes,bagitau aku tau...aku sangat appreciate tu... kalau tolong beli skali tu ok jugak! hehe......

adoy,aku bagai nak gila dah mencari all of this!!

Friday, February 6, 2009

Cetak Rompak

semalam aku pegi beli barang2 untuk kegunaan ofis...then,masuk satu kedai cd ni...
nak tau tak apa yang aku nampak??dvd BRIDE WARS!!huhu...baru je kemarin aku g tengok kat cinema..
nasib baik la tiket wayang for student hanya RM5...and the dvd cost RM10.00..haha!!

Thursday, February 5, 2009

::..Secret Recipe dan Bride Wars..::

Aku dan my colleague (Santi) dah plan nak pegi tengok wayang kat CP (Centre Point,Sabah) semalam..tengok Bride Wars  kat Growball Cineplax..

Pastu petang tu dalam nak menunggu masa kerja habis kul 5,aku tiba2 pula terbayang indulgence secret recipe (SR) la kan…bila aku suarakan kat santi,die pun excited nak makan kat SR..nak makan lasagna katanya…kek pun nak…hamboi…nafsu makannnn…

Then tepat je kul5,ktorg pn trus pusing tombol pintu nak kuar…hehe semangat ni…dah tengah lapar lagi…memang SR tu dah terbayang kat otak aku ni..slurrpp!!sedapnyaa!!

Drive g CP dr ofis aku termasuk parking dan itu ini,sampaila kami kat CP tu kul 5.20..

First thing first,g cucuk duit dulu…then g bli tket wayang and after that makan!!! Beli tiket kul6.30…so sempat lagi la nak makan dulu…

Sampai je kat depan SR tu,guess what???? CLOSED!!!!! What the,,,??Baca kat notice depan pintu tu,kate ada annual dinner for SR outlet that night…Huwaaa!!! Sangat la kecewa!! Telan je la air liur nampaknya,,,,Pastu round CP tu fikir nak makan katne pla…last2,nampak kyros kebab,masuk je laa dengan langkah yang sangat2 malas…Masuk-order-makan-bayar-keluar menuju ke Growball…

So tu la ketidak nasib baikkan (maafkan bahasa aku yang tidak enak di sisi bahasa Malaysia ni) aku pasal secret recipe ni…

Now,Bride Wars………tak ramai orang kat dalam panggung…just maybe a fourth of couple…a couple of groups..and a couple of yg sama jantina…hehe…

Bride wars ni mengisahkan dua sahabat yang kenal sejak dari kecil lagi..masa dorang kecik2 ni,dorang pernah menghadiri satu majlis perkahwinan yang grand kat satu tempat nama ‘PLAZA’ dalam bulan Jun..akupun xpasti sangat tapi maybe plaza ni tempat perkahwinan yang grand2 la kot..

dalam wedding ceremony tu,Emma(Anne Hathaway) dan Liv (Kate Hudson) sangat terpegun dengan wedding yang di plan oleh Marion St. Claire (wedding planner dalam cte ni)…so mereka berdua ni pun plan yang satu hari nanti mereka pun nak adakan wedding ceremony dorang kat plaza ni dalam bulan Jun and Marion ni jadi wedding planner dorg…


Bila dorang dah besar ni,dorang sangat menyayangi antara satu sama lain dan saling membackup each other..hinggalah pada suatu hari,boyfriend Emma,Kevin proposed to her…and at the same time,Liv pun di proposed oleh Daniel…

So they set an appointment with Marion…dapat tempat kat plaza tu and set a date pada bulan Jun…Emma 27hb and Liv 6hb… esoknya Marion bagitau yang ada kesilapan berlaku dan wedding Emma and Liv ni di set pada hari yang sama iaitu 6hb..dan tarikh 27hb tu dah d set untuk bride lain..oleh kerana mereka sudah berjanji yang dorang akan jadi maid of honour for each other so mereka xmau kawen d hari yg sama..

so bermula dari kejadian tu,macam2lah yang berlaku yang menguji persahabatan mereka…aku xbleh nak bagitau ending die kat sini coz still showing lagi kat cinema…





So aku syorkan pegilah tengok…cte ni simple but banyak mesej yang kita bleh dapat dari movie ni…friendship,relationship…

4 Februari 2009


Tarikh ni merupakan tarikh hari jadi adik bongsu aku Khoirul Anwar Ahmad yang ke-15..hepy bday elo!!study hard selalu…jadi anak yang baik.. Aku x bagi pape hadiah pun kat dia,wish sudey….hehe… Dan semalam mamybaba beli Mocha Fresh Cream cake untuk dia… Sedap!! Aku makan sampai dua slice!! Huhu maka berleluasa la lemak2 ke dalam badan2 ku..   

p/s:kalau untuk makanan yang sedap,x perlu kita berdiet okey!!hehe (jangan dipengaruhi oleh kata2 aku)

Monday, February 2, 2009

..:: Aku Sokong ::..

Stacy - Aku Stacy Lyrics

Lidah kukelu dan minda ku membeku
Semangat kuhilang entah ke mana
Dari pagi sehingga malam datang menjelma
Congak posisi diri

Macam-macam cara tuk kulepaskan raga
Dari berterusan ku disakiti
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari
Ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar ku sedia terkunci

Difikir-fikir mengapa harus takut
Sedangkan asal ku yang berkuasa
Biarpun aku Stacy bukannya permaisuri
Harga diriku tinggi

Engkau sekadar datang menumpang saja
Telah terbongkar sifatmu pendusta
Ingin mengaut apa saja yang ada
Namun aku penghalang

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Umpama perang
Umpan perlu dikorbankan
Demi mencapai maksud dan tujuan oh…
Perasaanku terpaksa menjadi taruhan
Akhir nanti engkau akan pasti aku tawani

chaq...
abang stacy yg ensem!!hehe...
stacy kate,die slalu mendapat tunjuk ajar tarian dari abangnya ni la...
chaq slalu mengiringi persembahan stacy dengan kumpulan penari yang di gelar Bad Boys...(betulkan aku jika aku tersilap)

stacy yang comel...

stacy dalam persembahannya dengan lagu Gagap dalam My Star LG...
masa ni aku tengok stacy macam tak sihat...tapi tetap memberikan persembahan yang the best!!
tapi kalau time ni stacy sihat,sorry stacy for my words...
aku x mendoakan ko sakit...


Gagap - Stacy

Semalam ku keseorangan
Kau jawab dingin setiap pangilan
Bila ku
cuba bermanja
Ku hanya bertepuk sebelah tangan

Katakan mengapa kau tak seperti selalu?
Ini bukannya masalah ku yang hanya cemburu
Bila ku tanya kau pulang soalan padaku

Owh jawablah…

Saa saa saa sayangku mengapa?
Jawablah aahh aahh ahh apa yang menganggu?
Gaa gaa gaa gagapmu menjelma
Ku tak perlu, tak perlu
Menyuluh yang sudah terang benderang

Setelah episod itu
Kau sering matikan SMSmu
Telefon bimbitmu sering
Menjadi temanmu di kamar kecil

Katakan mengapa kau tak seperti selalu?
Ini bukannya masalah ku yang hanya cemburu
Bila ku tanya kau pulang soalan padaku

Oh… Memang terlebih…

Saa saa saa sayangku mengapa?
Jawablah aahh aahh ahh apa yang menganggu?
Gaa gaa gaa gagapmu menjelma
Ku tak perlu, tak perlu
Menyuluh yang sudah terang-benderang

Saa saa saa sayangku mengapa?
Jawablah aahh aahh ahh apa yang menganggu?
Gaa gaa gaa gagapmu menjelma
Ku tak perlu, tak perlu
Menyuluh yang sudah terang-benderang

Katakanlah pada daku
Apa sebenarnya sedang berlaku
Pada dirimu yang kau rahsia dari ku
Mengakulah pada daku
Jika benar syak wasangkaku
Kan ku mulakan hidupku tanpa mu

Seperti yang ku jangkakan
Kau memang terlebih
Namun, ku tak perlu risau kerna
Aku Stacy yo!!!

Ohh…
Saa saa saa sayangku mengapa? (Jawablah)
Jawablah aahh aahh ahh apa yang menganggu? (Menganggu)
Gaa gaa gaa gagapmu menjelma
Ku tak perlu, tak perlu (Tak perlu)
Menyuluh yang sudah terang-benderang

Saa saa saa sayangku mengapa?(Ooo… wooo…)
Jawablah aahh aahh ahh apa yang menganggu? (Yang menganggu…)
Gaa gaa gaa gagapmu menjelma
Ku tak perlu , tak perlu menyuluh yang sudah terang-benderang

time ni audition af7 kat 1 Borneo hypermall,Sabah..
1 Februari 2009..
aku berada di tempat kejadian masa ni...sepatutnya heliza pun ada juga tapi xtau mana dia menghilang time ni...
apa2pun,syawal dan nubhan tersangatla tinggi...

p/s: semua gambar adalah hasil usaha stacy frenz http://stacyaf6.blogspot.com/
lirik aku dapat dari http://kotaklirik.blogsome.com/

Friday, January 30, 2009

Tabahkanlah Hatiku..

GERAMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!

aku xtaula sama ada patut geram ataupun x..tapi aku rasa tu bukan salah aku dan bukan salah sesiapa...tiba2 kena serang dengan bebelan...nak kata aku buat silap,xde pun...

dan yg menghairankan,semua yang ada kat sini turut merasa apa yang aku rasa..dan masing2 menarik muncung panjang macam aku ni dan muka macam berat batu je (ni mak aku slalu cakap kat aku klau aku merajuk dengan dorang)...

nak kata kami ada buat silap,tiada juga..
mungkin orangnya memang bersikap begini...
dia akan rasa puas apabila membebel xtentu pasal...

hmmm....banyak2la bersabar wahai khaziella...

Thursday, January 29, 2009

~Aku Suka~

::MAUT::

aku baru tgk cte ni last week...mmg best la...ble kuar je dr cinema tu,aku ngn kawan2 aku sume diam je...xde nk coment pape..yelaa,da terkapjat kn dgn cte tu...hehehe

yg paling aku sangat2 seram...babak kedua cte ni..tambah lagi ngn visual neraka tu je mmg da ckup buat aku meremang....
n aku sgt suka lakonan que kat sini...nmpak real je...




::HISTERIA::

Aku suka dgn cte ni walaupun ctenye macam aku blur2 juga...
masa aku tgh tgk kt cinema tu,aku tertanya2 adakah ini filem histeria or bunuh2...terkonfius jap...but then,last skali baru aku paham...

mmg hebat la cara liyana jasmay blakon psycho2 gtu..mmg menjadi lakonan die...
aku suka!!haha mcm xperluje aku excited ni..


::KAMI the movie::


Aku sangat suka dgn movie ni... haha! from the beginning xsuka pn ngn tv series die tu...yelaa,da tgk separuh2 je..mmg xpaham apa pn tym tu ctenye ni..

pastu ada sorg hamba Allah ni yg beria2 kata kt aku cte ni best! akupun dgn malasnya,layan je la cte ni..bila da lama2 tgk skrin laptop aku tu,tersuka pula...

bayangkan dalam masa sehari tu aku bleh tgk sampai 5 episod! semangat pya pasal nk tau pe cte seterusnya lg..haha..dahla tym tu aku ada exam...adoyy...memang mencabar kesemangatan aku betullahh..(maafkanlah bahasa aku yang x enak di sisi bahasa melayu ni..)...

then ble aku ada masa lapang je,mmg akn aku habiskan dgn menonton series ni..berulang kali pn xpe...xbosan pn...dgn bahasa yg selamba,dan jln crita kehidupan diorang yang mmg aku slalu nampak berlaku...mmg best la..

xlama pastu,kuar pla 'the movie'...aku nk sangat tgk..tp tym tu la fnal exam mula menjengah uni2...hmmm,mmg xdapat la nk g tgk..

but,thats ok...aku da dapat tgk cte ni dr dvd yg d beli...AND..............aku sgt2 la sedih ngn ending die...np mcm tu pla akhirnya riwayat Abu...syg abu...
aku tgk cte ni ngn my colleague...mmg semangat kitorang...lucky die pn a big fan of KAMI..

aku sgt suka dialog2 yg d utarakan oleh watak 'boy' dlm cte ni...
"salam sejahtera", "renung2kanlah", "hidup kene ada wawasan", "develop" etc..;p

and,aku berharap sgt yg cte ni akan ada sequel....



Genting Highland

Actually,lama da ni g genting ngan yatie,ayu,raby,lyda,kak bu,intan,izzati n shereen..
just baru skrg rasa nk gatey2 letak..hehe..

Tapi sympathy to yatizul coz xdpt g genting just bcoz kaki die kene sengat tebuan tym pack barang kt hostel!jahat tebuan tu!!

Date                : 9 november 2008
Venue              : Genting Highland
Agenda           : bersuka ria sesuka hati..da abis exam!!!!

Tggu bas kat gombak.aduss dr serdang ke gombak ni mmg memakan masa berjam2!tp berbaloi sebab ble sampai sana,intan sajikan ktorg ngn kuih die yg sdap n mee hoon goreng yg die masak seawall 4 pagi! Haha thanx intan!

 Then masa yg d tggu2,bas gerak kul9.30 g genting…woh0oo…excitednya.hehe..

Perjalanan g sana slama sejam…ke sejam lbh…haha akupn da konpius…pape je la kn..

Pic ni ktorg amek kt dalam Skyway Cable Car. Tym nk nek cable car ni…panjangnya queue ya ampunnnnn!!!sabar je la..yela,da weekend kn..ada gk dak2 skolah rendah yg g sana ngn rombongan skolah…bestnya,kecik2 da g…aku skolah rendah dulu,taman tun fuad stephens tu je la aku dapat g…(p/s:Tmn Tun Fuad Stephens,Sabah)

Excited nek cable car dalam takut2 gk…hehe

Sampai je kat atas tu,sume nk g toilet...haha sejuk kann..

posing patah dr moq..haha..

Ni la 1st game ktorg men kt outdoor park ni..ntah pe nama game ni..wawawawa peningg!! Tp xbest la kak bu xnk naik…huhu..

Huhu ni la paling aku ngeri skali…Space shot!! But,da pena nek skali hr tu ngn b…hehe yg ni kali kedua la ni…nmpk x tu kabus tebal..tym n ink ujan da…mmg xnmpk pe…

Adoy…xdpt d gambarkan la takutnye tym tu…hmmm pastu once again,kak bu xnek jgk yg ni….


Pas da men space shot,g rilek2 kn bdn jap g men game2 kt booth yg ada kt ctu..ala mcm yg slalu ada kt fun fair tu..kak bu ngn ayu semangat je main..

Haha mcm tpu je bnda tu…mcm xde je org yg dpt tu..

Ble da lapa,g melantak la pula…g makan kt mcd kt indoor park tu…ramai jg yg lapa tym tu…haha ramai sgt org dlm tu..then tgk2 kt luar,tgh hujan pla…patutla ramai yg masuk dlm…huhu dahla sejuk,tmbh lg la sejuk ngn hujan2 tu..

eyt,napa tgn aku je nmpk kt pic tu…huhu sedih je…jahat korg..

Sementara tggu ujan benti,ktorg maen indoor park dulu…tym ni ngah queue nk maen bumper car…waaa!!that’s interesting game!!!xpuas men…mcm jap je..huhu…

Ble rasa2 da puas men kt indoor park tu,ktorg pn kuar blk la g outdoor park…nasib baik hujan da stop,klau x,stuck la kt indoor tu lama2..kitorang trus g men GO KART!!!!!beshnyaaaa!!!!

Da puas pusing2 kt go kart,g men roller coaster pla!!scary but fun!!!ske2!!hehe…

Intan ngn kak bu takut pla nk nek,tp aku tarik je tgn intan…haha…lucky die x ngs…sory intan…;p


Berposing2 dulu….


B4 blk,amek pic lg last…mnta tolong kt abang yg tym tu pun da nk kuar…thanx abang! 

To kak bu,this is for u!! hope kak bu will always remember us! Luv u! muackss!!